Kursus Link

I weekenden meldte Apotekerforeningen, at der på landets apoteker var tæt på udsolgt af stikpiller med paracetamol 125 mg til børn.

Et efterspurgt smertestillende middel til mindreårige, der ikke kan sluge piller eller medicin i flydende form.

Men nu har Lægemiddelstyrelsen talt efter, og der burde være nok pakker til at strække den eksisterende beholdning, indtil nye forsyninger kommer til landet.

Da styrelsen opgjorde lagrene i går, var der totalt 8.025 pakker, hvoraf 2.773 pakker ligger hos grossisterne, mens 5.252 pakker er på lager hos apotekerne, skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

– Det betyder, at selv om der kan opstå lokale udfordringer, hvor det enkelte apotek ikke har flere Paracetamol-stikpiller på hylden, så er det muligt for apoteket at bestille nye pakker hjem fra grossisterne, skriver Lægemiddelstyrelsen.

Kræver nu recept

Alle former for stikpiller med paracetamol til mindre børn er i øjeblikket i restordre på grund af leveringsproblemer og stor efterspørgsel.

Derfor besluttede Lægemiddelstyrelsen i midten af november at gøre medicinen receptpligtig, så den ikke længere kan fås i håndkøb.